вівторок, 16 березня 2010 р.

Принагідно. Майстер-клас до 100-річчя від дня народження Богдана-Ігора Антонича

Гімназія вже давно славиться своєю креативністю і винахідливістю в різних проявах, у тому числі й методиці викладання. Ледь не щодня наш учительський колектив використовує все нові способи зацікавити тих, бувалих у бувальцях сучасних гімназистів привернути таку розвіяну увагу і стимулювати до набридлого усім навчання.
Нещодавно в цьому могли переконатися не тільки гімназисти, а й учителі та учні інших шкіл нашого міста. Адже в нашій alma mater відбувся надзвичайний захід - майстер-клас до 100-річчя від дня народження Богдана-Ігора Антонича "Принагідний гість". Провідником у подорожі по життєпису і творчості цієї непересічної людини стала вчитель української мови та літератури Гавран Ірина Любомирівна. Щоб у дорозі всім було солодко, вона подбала про гостинці: шоколад і мандаринки, якими пригощали гостей і господарів гімназії. А потім, об'єднавши всіх у групи, Ірина Любомирівна почала цікавий екскурс у світ верлібу та буріме. Натхненні віршами Антонича, доброзичливістю нашого екскурсовода і невимушеністю атмосфери усі поринули у творчій процес. Пропоновані завдання передбачали уміння виявляти емоції через поезію, малюнки, уяву... Та все було настільки вдало організовано, що ніхто навіть не замислювався над тим, чи вміє він таке робити. В повітрі ніби витав дух піїта, який надихав на створення своїх та сприйняття чужих шедеврів. Активну участь у роботі брали не лише учні, а й учителі, котрі, озброївшись кольоровими олівцями та ручками, нічим не поступали юним обдаруванням. Учасники майстер-класу самі не зчулися, як почали римувати та малювати, висловлювати свої думки та складати асоціативний ланцюжок, вгадувати значення слів і перевтілюватися у різні предмети та явища!
Півтори години пролетіли у творчості, яка принесла масу задоволення та насолоди. Опісля майстер-класу кожен учасник отримав сертифікат про те, що він чи вона "мислить асоціативно, бачить ексклюзивно, живе креативно".
Сподіваюся, натхненні творчістю Антонича і кропіткою працею Ірини Любомирівни, наші гості надалі почуватимуться унікальними і неординарними особистостями, а згадка про позитив, дарований гімназією, надовго залишиться в їх пам'яті.

15 коментарів:

Ігор сказав...

Цікава ідея. Молодець

Маргарита Носкова сказав...

Чудове рішення оформлення блогу. все продумано, все доречно. Успіхів!

Nataliya Nayavko сказав...

Молодець.

оксана кархут сказав...

дуже сподобалося !

Наталія сказав...

Буде цікаво. Так тримати!!!

Unknown сказав...

Чудово!Ось як треба працювати!

п.Юлія сказав...

Цікаво!

Маргарита Носкова сказав...

Мені дуже сподобався блог, зробила би шрифт на панелі гаджетів трохи меншим, або збільшила би параметри блогу... Але й так блог дуже гарний!
Удачі, бажаю вашому блогу довгого життя!

Olenka:) сказав...

Дякую! гадаю, що кожен з нас любить свою школу і свою роботу. Інакше ми б не зустрілися на таких курсах.

Наталія Жук сказав...

Дуже оригінально. Автотренінг взагалі клас!!! Успіхів тобі! З радістю відвідаю ще твій блог не раз!!!

Olenka:) сказав...

Дякую всім, хто залишив свій коментар на блозі. Маргарито В'ячеславівно, врахую Ваші зауваження.Буду старатися з підбором інформації.

Ігор сказав...

Дуже гарний матеріал та оформлення. Молодець.

Iryna сказав...

Гарний блог, цікаве наповнення.

Анонім сказав...

Гарний блог. Чудове наповнення.

Андрій Дмитровський сказав...

Вдалий початок - половина справи. Не зупиняйтеся.