пʼятниця, 4 лютого 2011 р.

Дарує натхнення...

Велику роль у житті кожного підлітка відіграє школа. Як на мене, там проходить один з найцікавіших періодів життя людини. Там ти дорослішаєш, пізнаєш світ, вчишся та спілкуєшся. Наша гімназія імені Митрополита Андрея Шептицького розташувалась у невеликому містечку Стрий Львівської області, на вулиці Гайдамацькій, 11. Це спокійна й тиха вулиця, де пізньої весни, влітку та ранньої осені звідусіль лине спів пташок і чути запах свіжоскошеної трави. А взимку, навесні й особливо восени не лише чудові пейзажі вражають своєю оригінальністю та винахідливістю, а й зелені форми гімназистів активно збагачують повітря озоном. Може, саме тому воно тут наповнене свіжістю, а може, це пов’язано з тим, що поблизу гімназії розташований парк імені Т.Г. Шевченка. До того ж маршрутні таксі та «орлани» повз наш НВК не проїжджають, а машини їздять нечасто—хіба вранці, коли підвозять спраглих до знань учнів. Ще вздовж вулиці Гайдамацької росте багато зелені: дерева, кущі, трави... О, я здогадалась : завдяки великій кількості зелені й гімназисти носять саме зелену форму. Як у тому житті все тісно взаємопов’зано!
Напроти нашого навчального закладу височать кілька сучасних житлових будівель, а зліва від гімназії милує око училище №34 . Якщо в рідних пенатах гімназистам доводиться тяжко працювати, то на території ПТУ можна відпочити, сівши на лавочки, віддатися медитаціям перед статуєю Матері Божої чи помилуватися пам`яткою історії - величним дубом І. Франка.
Безумовно, гімназія імені Андрея Шептицького має вдале географічне розташування. В цьому районі нашого міста завжди можна … угледіти собаку чи кішку, а деколи навіть воза, запряженого кіньми)))
Для мене, вулиця Гайдамацька за сонячної погоди красива, спокійна та захоплива, а за негоди … красива, спокійна та захоплива, просто я цього не помічаю, бо дощ, вітер,сніг, туман… Вона дарує мені натхнення…
Юліана, 4-А

Немає коментарів: